Mida teha kibuvitsamarjadega? Nendest saab valmistada imehead moosi, mis sobib kasutamiseks täpselt nii, nagu tavaliselt erinevaid magusaid moose kasutad. See on imehea hommikupudrul, lisandiks jogurtil, pannkookidel, vahvlitel ning suurepärane ka erinevate küpsetiste valmistamisel. Pehme saiaga sobib ka nii hästi!
700 g kibuvitsamarju
600 g õunu
1 kaneelipulk
5 piparmündioksa
ca 2-3 dl vett
ca 200 g suhkrut
Puhasta
kibuvitsamarjad korralikult, eemaldades otsa, varre osa, seemned ja
sisemised karvakesed. Tükelda õuna viljaliha (ära koori) ning pane koos
puhastatud kibuvitsaga potti. Lisa kaneelipulk, piparmündioksad ning
vesi. Viimast lisa esialgu 2 dl. Seejärel lase segu keema tõusta ning
lase siis madalal kuumusel vaikselt moosil pehmeneda. Vajadusel lisa
vahepeal täiendavalt vett, kui segu potis liialt kuiv on.
Kui
õun ja kibuvits on täielikult pehmenenud, siis eemalda kaneelipulk ning
piparmündioksad. Ülejäänud potis olev segu püreesta kannmikseris. Võid
segu jätta kergelt tükiliseks! Seejärel pane valmis püree tagasi potti,
lisa suhkur ning kuumuta mõned minutid kuni suhkur on sulanud. Tõsta
valminud hoidis koheselt ettevalmistatud purkidesse.
Tere. Kui suur kogus kibuvitsapüreed sellest 700 g kibuvitsamarjadest umbes tuleb? Endal marju paraku pole, aga poes püreed leiduks. Samuti huvitab, kui palju kaneeli ja piparmündi maitset tunda jääb? Piparmünt teena ju imehea, aga moosi sisse - see paneb pisut kõhklema.
VastaKustutaPiparmünt moosi seas on imehea. Olen tihti piparmünti kasutanud, kui soovin lisada hpidisele kergelt õhetavat mekki. Aga muidugi maitse asi, kuid kindlasti soovitan proovida piparmündiga! Ma kahjuks ei oska nii täpselt öelda, palju püreed eraldi on, kuna pole seda eraldi kaalunud (ei ole olnud vajadust, kui terved kibuvitsad läheduses kasvavad:)), aga ma soovitan kasutada ca 500-550 g püreed:)
VastaKustutaAitäh
Kustuta