See maius on meeldivalt lihtne variant klassikalisest biskviitkihtidega vahukoorekoogist. Sellel küpsetisel on aga pisike kiiks juures - nimelt valmib see hoopis tordipulbrist. Seega, kui sa biskviidi küpsetamisel ennast väga kindlalt ei tunne, siis see variant sobib selleks puhuks suurepäraselt. Tegelikult sobib see muidugi kõikidele koogisõpradele, kellele maitsevad klassikalise kohupiima-vahukooretäidisega koogid.
PS! See retsept ilmus ka Naisteleht 55+ sügisnumbris (2022 a), kus jagan neli korda aastas erinevaid retseptiideid.
Mitmele: 12le
Valmistamisaeg: 15 min + küpsetamis- ja maitsestumisaeg
1 pk Juubeli tordipulbrit
2 dl vett
2 sl õli
4 dl vahukoort
400 g terakohupiima vanilliga
2 sl suhkrut
2 sl meelepärast moosi (näiteks mustikatega, kasuta keedetud moosi või toormoosi!)
piima (immutamiseks)
mustikaid (kaunistamiseks)
Sega
tordipulber vee ja õliga ühtlaseks tainaks ning vala segu
küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø24cm) põhjale. Küpseta
180 kraadi juures 30-35 minutit.
Kreemi valmistamiseks vahusta
koor tugevaks vahuks. Sega kohupiim kausis lahti ning sega vahukoore ja
suhkruga. Lõika jahtunud koogipõhi horisontaalselt pooleks ning tõsta
alumine koogipõhi tagasi vormi. Immuta seda kergelt piimaga ja laota
peale ca 2/3 vahukooresegu. Tõsta peale ülemine koogiketas (nii, et
lõikepool jääks üles) ja immuta seda piimaga. Määri peale ülejäänud segu
ning laota sellele moosikuhjakesed. Viiruta need kahvliga läbi, et
moosi jaguks kogu koogi ülemisele kihile. Lase koogil külmkapis
maitsestuda vähemalt 6 tundi. Kaunista ja serveeri!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar