Ramen supid sobivad söömiseks igal hooajal. Need on toitvad, maitserikkad ja suudavad üllatada iga ampsuga. Minu jaoks on õige ramen see, millel on parasjagu erinevaid lisandeid ning mille puljong on täiendus kõigele sellele, mis supis leidumas. Ühesõnaga on puljongil oma kindel roll täita ning see peab oleme eriti maitserohke ja meeldejääv. Mulle meeldib kodusel viisil ramenit valmistada just nii, nagu selles retseptis kirjas on. Loomulikult lisan vastavalt vajadusele täiendavalt maitseid, sest selle maitsestamisega on tihtilugu nii, et vahest tahad vürtsikamat, vahest mahedamat, vahest hoopis miskit jõulisemat.
Täiendavaks lisandiks ramenis võivad
olla mereannid, kana, rebitud sealiha, part, mõni taime lisand või
hoopis miskit muud meelepärast. Mina tegin seekord eriti kiire variandi
ning kasutasin supis priskeid krevette. Need krevetid pärinevad
kusjuures Promo Cash&Carry kauplusest ning on muideks ka vägagi
rahakotisõbraliku hinnaga. Seal on suur valik erinevaid jahutatud
krevette, kuid veelgi suurem valik erinevaid krevette külmutatuna ...
neid on keedetud ja toorelt, on puhastatud ja puhastamata, on suuremaid
ja väiksemaid. Ühesõnaga valikut on omajagu.
See postitus sündis
koostöös sellesama kauplusega, kuna Pärnu Promo Cash&Carry asub
mulle meeldivalt lähedal, siis olen üha enam seda kauplust kasutanud
just n-ö kodupoena. Selle retsepti ajendiks oli aga Promo
Cash&Carry kauplustes olev osakond „Maailma köök“, mille riiulid
pakuvad nii palju põnevaid tooteid. Leiad sealt mistahes maitseaineid ja
komponente erinevate köökide jaoks kokkamiseks. Tahad näiteks
valmistada India kööki ning Sul on vaja vajalikke komponente, siis sealt
osakonnast leiad tõenäoliselt kõik vajaliku. Seal on erinevaid
kuivatatud seeni, mida ma tihtipeale just talvisel ajal roogades
kasutan. Erinevaid kastmeid, segusid ja mida kõike veel. Kindlasti
soovitan sinna piiluda ning avastada enda jaoks midagi uut ja põnevat.
Niisiis
... sellest osakonnast inspireerituna valmis minul üks eriti hea ramen
supp, mida ma ise kutsuksin mõnusaks mugavustoiduks (toit, mis valmib
mõnusalt lihtsasti ning maitseb tujutõstvalt hästi:)).
Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit
24 krevetti* (toored ja puhastatud)
150 g ramen nuudleid
soola
2 muna
1 porgand
1 tšillipipar
1 norileht
spinatilehti (peotäis igasse kaussi)
4 sl marineeritud ingverit
100 g sojaube
Kaunistuseks:
seesamiseemneid
kalamarja
värsket koriandrit
Puljong
1 l puljongit
1 sl sojakastet
1 tl kalakastet
1 sl austrikastet
1 tl seesamiõli
1 tl srirachat
2 sl marineeritud ingveri vedelikku
Lase
puljong keema, lisa ülejäänud puljongikomponendid ningmaitsesta
vajadusel täiendavalt. Keemise lõpu poole lisa krevetid ning kuumuta
valmimiseni (selleks kulub vaid mõni minut).
Keeda nuudlid
soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta. Keeda munad nii, et kollane
jääks pehmeks. Lõika porgand pikkadeks ribadeks. Viiluta tšilli ja lõika
norileht sobivateks tükkideks.
Tõsta munanuudlid nelja kaussi,
lisa porgandiribad, spinatilehed, marineeritud ingver, sojaoad,
tšilliviilud ja nori lehe tükid. Vala juurde puljong ning lisa igasse
kaussi 6 krevetti. Kõige peale tõsta munapoolik. Raputa üle
seesamiseemnetega. Lisa kaunistuseks kalamarja ning koriandrit.
*Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil eelnevalt sulada.
See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar