See moos oli täna (17.10.2023) üheks külaliseks Terevisioonis, kus ma kõrvitsatoitudest rääkimas käisin. See moos on väga hea viis täiendada talviseid moosivarusid ning kasutada ära kõrvitsaid, mis kodus ootel. Seega on siin nüüd üks mõnusalt maitserohke ja põnev kõrvitsa-õunamoos, mis sobib hästi kasutamiseks sarnaselt tavapärastele magusatele moosidele.
Valmistamisaeg: 45 minutit
Kogus: 2-3 purgikest
800 g kõrvitsa viljaliha
500 g õunu (puhastamata kogus)
1 kaneelikoor
1 apelsini riivitud koor ja mahl
5 nelgitera
1 tl jahvatatud kardemoni
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
125 g pruuni suhkrut
Pane
kõrvitsa viljaliha ja kooritud ning puhastatud õunad potti. Lisa
kaneelikoor apelsinist pressitud mahl ning kuumuta mahl keemiseni,
seejärel hauta segu madalal kuumusel 5 minutit. Lisa nelgiterad,
kardemon, muskaatpähkel ja apelsinikoor ning hauta komponentide
pehmenemiseni. Vahepeal sega ja lisa pisut vett, kui selleks peaks
vajadus tekkima.
Eemalda segust kaneelikoor ja soovi korral
nelgiterad. Püreesta mass ühtlaseks. Tõsta segu uuesti potti, lisa
suhkur ja kuumuta 5 minutit. Lisa soovi korral kardemoni või teisi
maitseaineid. Seejärel tõsta valminud moos koheselt purkidesse ja
kaaneta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar