See küpsetis on juustukoogile omaselt
kreemine, millel maitse täiustamiseks lisatud värskeid vaarikaid.
Talvisel hooajal võid kasutada külmutatud vaarikaid, mida kindlasti ära
eelnevalt üles sulata! PS! See kook on parim jahtunult!
Retsept ilmus ka Naistelehe köögirubriigis (12.07.2023).
Valmistamisaeg: 35 min + küpsemis-ja tahenemisaeg
Kogus: 10le
300 g pärmi-lehttainast
400 g toasooja toorjuustu
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
3 sl nisujahu
1 dl vahukoort
50 g valget šokolaadi
150 g vaarikaid
Kata
lahtikäiv koogivorm (Ø22cm) küpsetuspaberiga ja määri ääred võiga
kokku. Kasuta koogipõhjaks pärmi-lehttainast, võimalusel osta juba
valmisrullitud tainas. Laota tainas (üle) vormi. Soovi korral või taina
ilusti parajaks lõigata. Tõsta vorm külmkappi täidise valmistamise
ajaks.
Sega toorjuust kausis lahti, lisa suhkrud ning seejärel
ükshaaval munad, segades iga muna lisamise järel lusikaga ühtlaseks.
Lisa täidisesse jahu, sega. Vala juurde koor ning sega see
täidisesse.Tükelda šokolaad. Tõsta vorm külmkapist ja aseta
šokolaaditükid vormi põhjale Vala valminud täidis vormi ja silu
ühtlaseks.
Lisa täidisele vaarikad, surudes need kergelt
toorjuustusegusse. Küpseta kooki 185 kraadi juures 35-40 minutit.
Seejärel jäta kook suletud ahjuuksega ahju järelküpsema 15 minutiks.
Tõsta
kook ahjust. Õigesti küpsenud kook võbeleb kergelt keskosast. Lase
koogil enne söömaasumist täielikult jahtuda. Soovi korral võid koogi
enne serveerimist veidikeseks külmkappi tõsta.
Tere! Kas te eelistate ka kindlat programmi ahjul? Pöördrõhk/ülevalt-alt?
VastaKustutaTere! Seda kooki olen ma küpsetanud tavalise (ülalt-alt) režiimiga:)
Kustuta