Isadepäev on saabumas, jõulud on saabumas ning aastavahetus tuleb ka! Ja see maitsev kook sobib hästi kõikide nende tähtpäevade tähistamiseks. Leivakook võib esmajoones tunduda ehk pisut kummaline, aga uskuge mind – see magus koogike koosneb maitsvast kreemist, mis sisaldab kohupiima, vahukoort ja leiba. Leiva maitset on siin just täpselt parasjagu ning kindlasti ei jää selles maiuses ülemäära domineerima, vaid sulandub maitsekalt teiste komponentidega.
Selle koogi jaoks hankisin ma peaosalise (leiva) Promo Cash&Carry leiva- ja saialetist. Kasutasin sealset peenleiba köömnetega, mis on minu arvates üks parimaid peenleibasid, mida proovinud olen. See maitseb nagu omaküpsetatud leib – parajalt maitserohke, väga mõnusa tekstuuriga, krõbeda kooriku ja äärmiselt pehme sisuga. Ühesõnaga soovitan ma selle leiva kindlasti sealt leiva-saialetist üles otsida ning proovida. Maitseb hästi ka niisama või ja soolahelvestega kaetult. Aga ... seesama leib sobib väga hästi ka selles koogis täidise valmistamisel.
Infoks ... Promo
Cash&Carry pagariletist (mis kannab nime Crispy bakers), leiad üle
50 erineva eelnevalt külmutatud ja värskelt küpsetatud küpsetise.
Magusaid ja soolaseid saiakesi, pirukaid ja mis mulle eriti meeldib –
laia valiku terveid leibasid ja saiasid.
Ja nüüd koogiretsepti juurde, mis valmib kiiremini, kui Sa arvata oskad!
Kogus: 12le
Valmistamisaeg: 20 min + tahenemisaeg
300 g leiba
6 dl vett
150 g fariinsuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
7 želatiinilehte
4-5 sl keevat vett
75 g krõbedat müslit
Tükelda
leib ja keeda vees pehmeks. Seejärel püreesta kannmikseris ühtlaseks.
Lisa fariinsuhkur ja vanillisuhkur ning sega leivamassi sisse. Lisa
segades kohupiimapasta ja lase leivasegul veidi jahtuda. Vahusta
vahukoor tugevaks vahuks ja kui leivamass on pisut jahtunud, siis lisa
vahustatud koor leivapüreele.
Tõsta želatiinilehed 5 minutiks
külma vette ligunema. Seejärel pigista käte vahel lehtedest liigne vesi
ja sega kiirelt 4-5 sl keeva veega. Tõsta pisut leivasegu želatiini
sisse, et temperatuure ühtlustada. Seejärel vala želatiinisegu
leivakreemi hulka ja sega ühtlaseks.
Kata küpsetuspaberiga kaetud
koogivormi põhi (Ø20-22cm) müslipuruga. Selle peale vala
leivakreemisegu. Tõsta külmkappi tahenema vähemalt 8ks tunniks. Kaunista ja serveeri.
See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.
Tere! Mis oleks alternatiiv leib, mida võiks kasutada retseptis soovitatud leiva asemele?
VastaKustutaTere! Täiesti tavaline peenleib sobib hästi:)
KustutaHei! Leiva keeduvesi tuleb ikka ära valada eks? Mitte selle sees püreestada?
VastaKustutaVesi imendub sisse. Midagi üle ei jää ja kõik tuleb koos püreestada:)
KustutaMitu 7lehte želatiini ehk grammi läheb?
VastaKustutaMa pigem soovitaksin kasutada želatiinilehti. Kui neid tõesti ei ole käepärast võtta, siis võtta umbes 3,5 teelusikatäit.
Kustuta