Ma jagan üht imelihtsat koogiretsepti, mis on saanud pisut jõulusema olemuse. Tegelikult sobib see kook valmistamiseks mistahes hooajal, asendades kaunistuse vastavalt sobivale ajale. Praegusel ajal ehtisin koogikese jõhvikate, piparkookide, granaatõunaseemnete ja rosmariiniga. Kevadel lisa rabarberit, suvisel ajal kasuta kaunistamiseks värskeid marju ning sügisel lisa koogile ahjus küpsetatud õunu.
See kook valmib tõepoolest nii lihtsasti. Kasutasin koogi valmistamisel oma lemmikut biskviidiretsepti, mille õnnestumine on alati kindel. Kreemiks lisasin aga kondenspiimast, toorjuustust ja vahukoorest kokkusegatud imemaitsvat maiust. Vahukoor annab kreemile meeldivalt õhulisust, mistõttu jääb kook lõpptulemusena nii mõnusalt vahune. Ja mis kõige parem – selle koogi võid julgelt teha valmis juba eelmisel päeval. Nii pead vaid enne serveerimist koogi ära kaunistama, mis tegelikult ei nõua kaua aega.
See postitus
valmis minu Pärnu kodupoe Promo Cash & Carry kauplusega, kus on
alati ruumi nii palju, et isegi rahvarohkel ajal tundub, nagu rahvast ei
ole. Lisaks saad sealt varuda kõik, mis pühade ajaks või mõneks muuks
tähtpäevaks vajalik. Seal on suurepärane kalalett, lai valik puu-ja
köögivilju ning veel suurem valik erinevaid (nii jahutatud kui ka
külmutatud) lihatooteid.
Hoia kindlasti pilk peal ka minu instagramil, kus jagan retsepte, nippe ja soovitusi.
Kogus: 8-10le
Valmistamisaeg: 35 min + tahenemisaeg
Soovitus: Riivi kreemi sisse ka ca 1 tl sidrunikoort
Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kreem:
400 g toasooja toorjuustu
200 g kondenspiima
2 dl vahukoort
Immutamiseks:
ca 6 sl piima
Kaunistamiseks:
kookoshelbeid, jõhvikaid, granaatõunaseemneid,
kaneelipulka, aniisi, piparkooke, rosmariini vms
Vahusta
munad suhkruga kohevaks paksuks vahuks. Sega kuivained omavahel ning
lisa segades munavahule. Võid kiirelt kogu segu läbi mikserdada, kuid
väldi ülevahustamist! Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva
koogivormi (Ø20cm) põhjale ja küpseta pöörõhurežiimil 160 kraadi juures
umbes 23-25 minutit. Lase jahtuda.
Kreemi valmistamiseks mikserda
kokku toorjuust ja kondenspiim. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja
lisa segades toorjuustusegule.
Lõika biskviit horisontaalselt
pooleks ja tõsta alumine koogipõhi tagasi vormi, immuta piimaga. Määri
peale pool kreemist ja aseta peale ülemine pool biskviidist. Immuta
samuti kergelt piimaga. Kata ülejäänud kreemiga. Tõsta kook külmkappi
maitsestuma vähemalt 3 tunniks.
See retsept valmis koostöös Promo Cash & Carry kauplusega.
Kui seda asendada gluteenivaba jahuga, palju peaks seda panema?
VastaKustutaKui Schär jahu kasutada, siis võib kasutada sama kogust!
Kustuta