Kohe, kui aasta esimene klassikaline vastlakukkel söödud, siis hakkan otsima sellele mõnusaid alternatiive, mis vastlakukli söömise veelgi põnevamaks muudaksid. Ma olen vastlakuklite suur sõber ja kui hooaeg peal, siis kohe kindlasti on hea põhjus erinevate vahukooreste vastlasaiakestega maiustada. Seetõttu on mul pakkuda välja üks eriti hea vastlakuklite variant. Siin retseptis on kokku saanud kaneelirull ja vastlakukkel. Seega, kui oled mõlema või vähemalt ühe austaja, siis tasub seda retsepti kindlasti uudistada.
Lõpptulemuseks on parajalt kaneeline ja vahukoorega ülekuhjatud vastlakukkel. Lisaks leiab selle kukli seest täidisena kookosemaitselist kreemjat pudingut ja pisut hapukat moosi. No ja teate – see kooslus on IMELINE!
PS! Kui Sa soovid teada saada kuidas täpsemalt nende kuklite voltimine käib, siis soovitan piiluda selle retseptipostituse alla, kus on pildijadana õpetus ilusti olemas!
Mitmele: 6 vastlakuklit
Valmistamisaeg: 25 minutit + kerkimisaeg 30-40 min + küpsemisaeg 15-17 min
Tainas:
6 g kuivpärmi
100 g suhkrut
0,5 tl soola
1 tl kardemoni
u 450 g nisujahu
2,5 dl piima
2 tl sidruni riivitud koort
100 g toasooja võid
Kaneelikreem:
50 g toasooja võid
2 tl kaneeli
50 g suhkrut
Täidis:
3 dl vahukoort
1,5 tl tuhksuhkrut
3 tl kookoshelbeid
1 tops (230g) pudingut kookosega (Valio Alma)
u 6 tl hapukat moosi
Sega
kuivained omavahel kokku. Kuumuta piim pisut soojemaks kui käesoojaks
ja lisa koos sidrunikoorega kuivainetele. Lisa või ja sõtku kõik
ühtlaseks tainaks.
Kergita tainast 50kraadises ahjukuumuses 30-40
minutit. Seejärel sõtku tainas kätega läbi ja rulli jahusel pinna
õhukeseks ristkülikuks (umbes suurusega 31cmx38cm). Tõsta tainas nii, et
ristküliku lühem serv asetseks sinu poole.
Valmista
kaneelikreem, selleks sega kõik komponendid omavahel kokku ja määri see
poolele osale tainale. Tõsta teine tainapool peale ja lõika tainast 6
riba. Lõika need ribad omakorda pooleks nii, et ülemine osa jääks umbes
1 cm osas läbilõikamata.
Keeruta iga tainatüki ribad keerdu
ning moodusta sellest pontsakaks pallike. Keera tainaotsad alla, et need
küpsemisel lahti ei hargneks. Tõsta kuklikesed küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15-17 minutit. Määri küpsenud
kuklid kergelt veega üle ja lase jahtuda.
Täidise valmistamiseks
vahusta koor tuhksuhkruga tugevaks vahuks, sega juurde kookoshelbed.
Lõika kaneelikuklikestel pealmine ehk n-ö mütsiosa ära (lõika nii, et
tekiks alumisele osale kerge süvend). Täida kuklid vanillipudinguga ning
pritsi läbi pritskoti peale vahukoor nii, et keskele jääks auk.
Sellesse tekkinud auku tõsta moos. Aseta peale ülemine saiaosa, raputa
peale tuhksuhkrut ja hakka maiustama!
Retsept valmis koostöös Valioga!
|
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar