Tummine ja šokolaadine maius. See on kook, mis valmib ühe suure vormi asemel erinevatesse klaasidesse. Nii püsib koogike ilusti koos ka siis, kui kardad, et maius õigeks ajaks soovitult ei tahene.
See magustoit koosneb neljast erinevast kihist - küpsised, tumeda šokolaadi kiht, valge šokolaadi kiht ja vahukoor. Kõik see kokku teeb ühe tõeliselt mõnusa ampsu, mida sobiv pakkuda nii külalistele pidupäeva puhul kui ka argipäeval.
Valmistamiseks: 20 min + tahenemisaeg
Kogus: 10-15 tk (oleneb klaaside suurusest)
(kakao)küpsiseid
Täidis:
200 g tumedat šokolaadi
300 g valget šokolaadi
250 g hapukoort
350 ml rõõska koort (35%)
400 g kohupiimapastat
Kate:
250 ml rõõska koort (35%)
Peale: marju või muud meelepärast
Peenesta
küpsised ja pane meelepärane kogus klaasidesse. Sulata šokolaadid
erinevates kaussides veevannil. Sulatatud tumedale šokolaadile sega
juurde hapukoor. Vahusta koor ja lisa sellest pool
šokolaadi-hapukooresegusse. Jaota segu klaasidesse.
Sega valge šokolaad kohupiimaga. Lisa segades ülejäänud vahukoor. Tõsta klaasidesse tumeda šokolaadikihi peale. Katteks vahusta 250 ml vahukoort tugevaks vahuks ja lisa kõige peale. Hoia külmas (võimalusel vähemalt paar tundi). Kaunista ja serveeri.
Kui teha ühte vormi,mis suurusega vorm sobiks nende kogustega
VastaKustutaTervitus! Sobib hästi lahtikäiv koogivorm, mis on läbimõõduga 22-24cm:)
Kustuta