13. juuni 2024

Riisinuudlisalat külmsuitsuheeringaga

Lihtsasti valmiv salat riisinuudlite ja suitsukalaga. See on maitserohke, värske ja kergelt krõmps amps, mis sobib suurepäraselt suvemenüüsse.

Kogus: neljale
Valmistamisaeg: 20 minutit

100 g riisinuudleid
1 sl sojakastet
100 g rohelisi salatilehti
50 g Kreeka pähkleid
100 g kurki
100 g rediseid
200 g külmsuitsuheeringat
mõned piparmündilehed
soola, pipart

Kaste:
50 g Kreeka jogurtit
2-3 sl marineeritud kurgi vedelikku
1 sl kuivatatud ürdisegu
soola, pipart, suhkrut

Riisinuudlite valmistamiseks pane need esmalt 30 minutiks külma vette ligunema. Seejärel tõsta nuudlid äsja keedetud vette 3 minutiks ning siis loputa külma vee all kiirelt läbi. Lõika nuudlid pisut lühemaks. Valminud nuudlitele lisa segades sojakaste ja maitsesta pipraga.

Laota alusele nuudlid ja salatilehed. Lisa hakitud pähklid, tükeldatud kurk ja redisesektorid. Kõige peale aseta kalatükid. Lisa piparmündilehed ja maitsesta soola ja pipraga.

Sega kastmeained omavahel ja nirista salatile. Serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar