Siin üks lihtne, samas aga eriline küpsetis. See on kaneelisaiavorm, mis kallatud üle mõnusa toorjuustuglasuuriga. Valmib imelihtsasti, lühikese ajaga ja tuleb tunnistada, et on imehea! Kui soovid tõestust, et see kaneelisaiavorm valmib tõesti väga kiiresti, siis pooli minu instgramist videot.
Head küpsetamist!
500 g pärmi-lehttainast
2-3 sl toasooja võid
2-3 sl toasooja toorjuustu
3-4 sl suhkrut
kaneeli
Glasuur:
75 g toasooja toorjuustu
75 g toasooja võid
0,5 tl vanilliekstrakti
100 g tuhksuhkrut
näpuotsatäis soola
2 sl sidrunimahla või piima
0,5 sidruni riivitud koort
Määri
tainale või ja toorjuust. Raputa üle suhkru ja meeldiva koguse
kaneeliga. Keera tainas lühemast servast rulli ja lõika see 11ks
viiluks. Laota need võiga määritud koogivormi. Suru käega kergelt
lamedamaks ja küpseta 200 kraadi juures ca 17-19 minutit. Lase pisut
jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks sega toorjuust ja või omavahel.
Lisa ülejäänud komponendid ja sega ühtlaseks kreemiks. Hoia kuni
kasutamiseni külmkapis. Jahtunud küpsetisele määri peale glasuur, lisa peale marju ja hakitud pähkleid. Head isu!
Postitus valmis koostöös ettevõttega IKEA.
Tere Ragne...see saiavorm peaks olema tehtav ka peojärgse kaneelisaiakeste ülejäägiga
VastaKustutaPõhimõtteliselt saab sellisel juhul teha saiakestele peale glasuuri. Mulle meeldib värskelt ahjust tulnud küpsetisele aga glasuuri peale panna, siis see valgub nii mõnusalt kaneelikeerude vahele :)
Kustuta