Pisut teistmoodi magus moos, mille peaosaliseks on suvikõrvits. See hoidis sobitub hästi erinevate juustudega. Samuti sobib suurepäraselt kasutamiseks sarnaselt teistele magusatele moosidele. Paku vahvlite, pannkookide või pudru peal.
Valmistamisaeg: 45-55 minutit
1,5 kg suvikõrvitsat (koorimata kogus)
1 dl vett
4 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
200-300 g suhkrut.
2 sl mooniseemneid
Koori
suvikõrvitsad ja vajadusel eemalda südamik. Tükelda viljaliha ning
pane see koos veega potti. Lase keema tõusta ning seejärel lase madalal
kuumusel moosil vaikselt podiseda kuni suvikõrvitsatükkide täieliku
pehmenemiseni. Vajadusel lisa täiendavalt vett, et põhjakõrbemist
vältida!
Püreesta kogu mass korralikult ühtlaseks. Pane
püree tagasi potti ning keskmisel kuumusel kuumutades lisa sidrunimahl
ja -koor ning suhkur. Viimase kogus oleneb kindlasti sidrunite
hapukusest ja sellest kui magusat moosi soovid. Lase suhkrul moosi
sulada ning lisa seejärel segades mooniseemned! Pane valminud kuum
hoidis eelnevalt puhastatud purkidesse, kaaneta.
Miks näha vaeva ja koorida suvikõrvitsat kui see on vilja kõige toitainerikkam osa ja niikuinii läheb moos püreestamisele?
VastaKustutaKui on väga pisikesed ja noored suvikõrvitsad, siis saab ka koorimata, aga üldiselt selle hoidise puhul on mõnus, kui suvikõrvitsatelt on koor eemaldatud. Lõpptulemus on pehmem ja siidisem:)
Kustuta