See kook on eriline, ühendades omavahel kahte maitsvat magustoiduklassikut. Selle koogi valmistamiseks on inspiratsiooni saadud nii napoleoni koogist, kui ka panna cottast. Kook koosneb neljast küpsetatud ja seejärel purustatud lehttainakihist, mille vahel laiub tarretatud segu petist, vahukoorest ja õunamoosist. Kreemitäidis on vägagi lihtne ja koosneb suures osas petist. Ei pea kartma, et lõpptulemus kuidagimoodi hapukas jääb. Pigem vastupidi – pett annab koogile juurde nii meeldiva maitsenüansi ja sobitub õunaseguga suurepäraselt kokku.
Kuigi see kook võib esmajoones keerukas tunduda, siis otse vastupidi. Mitte ükski protsess ei võta ülemäära kaua aega ja tegelikult võib öelda, et kõige raskem osa on koogi valmimise ootamine. Kuna tegemist on tarretatud koogiga, siis vajab see külmkapis seismist vähemalt 8 tundi. Selle koogi puhul on aga suureks lisaboonuseks see, et võid selle rahumeeli valmis teha ka kaks päeva enne serveerimist. Külmkapis seistes ei juhtu selle koogiga miskit.
Kaunistamiseks
see koogike erilisi tulesid ja vilesid ei vaja. Lihtsuses peitub võlu,
mistõttu lisa koogile kaunistuseks lihtsalt hooajalisi marju. Ja
tegelikult võid jätta koogi ka lihtsalt nii, nagu see on!
Valmistamisaeg: 40 minutit + tahenemisaeg
Kogus: 10le
400 g lehttainast
Õunasegu:
300 g õunu (puhastatud kogus)
0,5 dl vett
75 g fariinsuhkrut
0,5 tl kaneeli
7 želatiinilehte
2 dl vahukoort (Farmi)
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
5 dl petti (Farmi)
Pane
lehttainaplaadid ahjuplaadile ja küpseta neid 200 kraadi juures
pöörõhurežiimil u 20 minutit ehk kuni need on kuldpruunid, lase jahtuda.
Seejärel tee lehttainas käte vahel puruks.
Õunasegu
valmistamiseks pane kooritud õunatükid potti, lisa vesi ja lase keema
tõusta. Kuumuta keskmisel kuumusel umbes 10 minutit. Seejärel lisa
ülejäänud ained ja keeda segu ühtlaseks moosiks. Lase jahtuda
Pane
želatiinilehed külma vette paisuma u 7 minutiks. Kuumuta vahukoor
keemiseni, lisa suhkrud ja lase koore sisse sulada, ise aeg-ajalt
segades. Pigista želatiinilehed käte vahel kuivaks ja sega need
ükshaaval kuuma kooresegusse. Tänu kuumusele lahustuvad need lihtsasti.
Vala pett teise kaussi, lisa õunasegu ja seejärel lisa niristades
kooresegu, ise pidevalt segades.
Kata koogivorm (Ø22cm)
küpsetuspaberiga. Pane neljandik lehttainapuru koogi põhjale. Vala vormi
kolmandik kooresegu, selle peale raputa taas lehttainapuru. Korda
tegevust veel: kooresegu, lehttainapuru, kooresegu, lehttainapuru. Enne
serveerimist tõsta kook külmkappi tahenema vähemalt 8 tunniks.
Retsept valmis koostöös Farmi Piimatööstusega.
Kas kooresegu peab olema jahtunud enne peti sisse valamist
VastaKustutaEile katsetasin retsepti ja mul üle 5 minuti kooresegu enne segamist kindlasti ei seisnud ja õunasegu läks ka pigem päris soojalt sisse. Lõpptulemuse osas minul midagi kurta ei ole :)
KustutaEi pea olema jahtunud. Võib pisut seista, aga kui kooresegu niristada petile, ise samal ajal segades, siis ei juhtu miskit:)
KustutaEile katsetasin retsepti ja mul üle 5 minuti kooresegu enne segamist kindlasti ei seisnud ja õunasegu läks ka pigem päris soojalt sisse. Lõpptulemuse osas minul midagi kurta ei ole :)
VastaKustutaRõõm:)
KustutaNii põnev kook, mida tuli kohe tahtmine katsetada! Oli tore nokitsemine ja kook oli järgmisel päeval tõesti maitsev, ei olnud ka liiga magus! Esimese hooga jäid õunad koorimata, hiljem sai neid osaliselt välja kougitud, aga pärast oli ka siiski koogi sees neid tunda, seega tehke ikka retsepti järgi! Ülejäänud petti oli mõnus valmistamise kõrvale juua :)
VastaKustutaAitäh kirjutamast! Ka mulle meeldib see kook, et vahelduseks ei ole üleliia magus. Selline mõnusalt kerge olemusega, mis natuke nagu tekitab sõltuvust järgmist ampsu võtma:)
Kustuta