Lihtne, maitsev ja kaneeline küpsetis juhuks, kui kaneelirulle valmistada ei viitsi. Tegemist on minu focaccia küpsetise põhiretseptiga, millele on siis enne küpsetamist sisse sõtkutud kaneelisegu. Nii ongi lõpptulemuseks üks eriti mõnusalt kaneeline sai, mis sobib suurepäraselt kaneelirulli asendamiseks. Soovitan kindlasti valmis küpsetisele niristada peale šokolaadi ja pähklipuru või mandlilaaste - see lisab tekstuuri ja tegelikult näeb see nii veelgi isuäratavam välja. Küpsetamiseks kasuta maksimaalselt vormi suurusega 20x30cm. Seesama küpsetis pildil on tehtud antud vormi ja minu arvates täpselt paraja paksusega. Õhemat küpsetist ei sooviks, aga soovi korral võid kasutada ka pisut väiksemat vormi.
Kui Sa soovid näha selle küpsetise valmistamist videoõpetusena, siis minu instagramis on see ilusti olemas: vaatamiseks vajuta siia!
Kogus: kuuele
Valmistamisaeg: 1 tund
Tainas:
270 g nisujahu
0,75-1 tl soola
1 sl suhkrut
1 tl kuivpärmi
2 dl leiget vett
2 sl oliiviõli
Kaneelitäidis:
75 g sulatatud võid
2 sl kaneeli
1 tl kardemoni
2 sl (pruuni)suhkrut
Peale:
sulatatud valget šokolaadi, mandlilaaste
Taina valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa vesi ja oliiviõli ja sõtku segu kätega ühtlaseks tainaks. Lase tainal kerkida 50kraadises ahjusoojas 40 min. Sega kaneelitäidise komponendid omavahel. Tõsta kerkinud tainas vormi, mudi tainasse kaneelitäidis ja küpseta 200°C juures 20 min. Küpsenult nirista peale šokolaad ja lisa mandlilaastud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar