30. november 2024

Jõulumuffinid

Jõulupühade lähenedes on igati sobilikud valmistamiseks põhjapõdramuffinid. Nende valmistamine on nii lihtne! Küpsenud muffinitele lisa lihtsalt kreem, seejärel soolakringlitest sarved ning siis juba silmad ja punane nina. PS! Hea võimalus on kaasata kokkamisse ka lapsed;) 

Kui Sa soovid näha, kuidas need muffinid videoõpetuses valmivad, siis vaata minu instagramist valmistamisvideot!

 


Valmistamisaeg: 40-45 minutit

Muffinid:
4 dl jahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 tl kaneeli
2 muna
100 g võid, sulatatuna
100 g hapukoort

Kreem:
400 g toasooja toorjuustu
125 g toasooja võid
2 tl vanillisuhkrut
tuhksuhkrut (maitse järgi)

Lisaks:
soolakringleid (sarvedeks)
krõbinaid (silmadeks)
punaseid M&M komme (ninaks)

Sega kuivained kokku. Klopi omavahel segamini munad, sulatatud või ja hapukoor ning lisa need segades kuivainete hulka. Täida muffinivormid kolmveerandi ulatuses tainaga ja küpseta 200°C juures 25 min. 

Kreemi valmistamiseks sega kõik komponendid omavahel. Pritsi või määri jahtunud muffinitele. Lisa sarved, silmad ja nina. Serveeri.


23. november 2024

Tiramisu jäätisekook

Veidi teistmoodi jäätisekook, kus märksõnaks on tiramisu maius. Sellest inspireerituna see külm maius valmiski. Seda kooki täiustab mõnus vahukoore-toorjuustukate. Sisemuses rõõmustavad sööjaid aga kohviga immutatud savoiard küpsised ning mandlilikööri ja vahukoorega täiustatud vanillijäätis.

Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 20 minutit

1 liiter vanillijäätist
1 dl vahukoort
2 sl Amaretto mandlilikööri
150 g Savoiard küpsiseid

Küpsiste immutamiseks:
1 dl kanget kohvi
1 tl tuhksuhkrut

Kate:
1 dl vahukoort
toasooja toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
kakaopulbrit

Pane jäätis kaussi ning sega lahti. Vahusta koor vahule ja lisa segades jäätisele. Sega juurde ka mandliliköör. Vooderda keeksivorm toidukilega ning tõsta pool jäätisesegust vormi. Immutamiseks sega kohv ja suhkur omavahel ning kasta küpsised kohvisegusse. Tõsta küpsised vormi ühekordse kihina. Kata ülejäänud jäätiseseguga ning laota taas peale kohviseguga immutatud küpsised. Suru pisut küpsistele peale, et need jäätisesegusse paremini kinnituksid. Tõsta jäätisekook sügavkülma tahenema vähemalt 6 tunniks. Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor vahule, sega toorjuust kausis lahti ja sega juurde vahukoor. Lisa maitseks vanillisuhkrut.

Tõsta jäätisekook vormist nii, et alumine pool jääks nüüd ülemiseks. Kata kook vahukooreseguga, raputa peal kakaopulbrit ning serveeri!


22. november 2024

Tiramisumuffinid

Tiramisu- ja muffinifännide lemmikmaius ühes küpsetises! Need on muffinid, kus 2 head asja on ühendatud üheks eriti mõnusaks ampsuks, sisaldades meeldivalt palju kreemitäidist. Kusjuures, kreemi võid valmis teha juba eelmisel päeval, nii taheneb see ilusti ning muffineid on mugavam kreemiga täita.

Mitmele: 8-9 tk
Valmistamisaeg: 45 minutit

75 g toasooja võid
90 g suhkrut
150 g hapukoort
2 munavalget
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut

Kreem:
2 munakollast
2 sl suhkrut
300 g toasooja toorjuustu
2 dl vahukoort
75-100 g suhkrut

Immutamiseks:
4 sl kohvi
1 sl Amaretto mandlilikööri

Peale:
kakaopulbrit

Muffinite valmistamiseks vahusta või suhkruga. Lisa segades hapukoor ja munavalged. Sega kuivained omavahel ning lisa võisegule. Täida valminud tainaga 8-9 muffinipaberitega täidetud süvendit ning küpseta neid 175 kraadi juures ca 20 minutit. Seejärel lase jahtuda.

Valmista kreem: pane munakollased ja 2 sl suhkrut kaussi ning kuumuta veevannil pidevalt vispeldades ca 5-7 minutit. Tõsta vesivannilt, lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Seejärel vahusta koor tugevaks vahuks ning lisa segades toorjuustusegule. Maitsesta suhkruga. Tõsta kreem külmkappi tahenema vähemalt 20 minutiks. 

Uurista muffinitel sisu välja. Sega omavahel kohv ja liköör ning immuta sellega muffinid. Nüüd täida muffinid kreemiga ja raputa peale kakapaopulbrit.


11. november 2024

Keefirimaius kookose ja banaaniga

Minu üheks lemmikuks hommikusöögiks on seesama keefirimaius, mis on parajalt värskendav ja omajagu toitev amps. Tegelikult sobib see hästi ka magustoiduks. Müsliks kasuta oma lemmikut, minule meeldib omatehtud müsli või siis mõni pähli- või šokolaadimüsli. Marjade asemel võid kasutada ka mõnda toormoosi!

Kogus: 2
Valmistamisaeg: 5min

2 banaani
paar näpuotsatäit kaneeli
2 sl kuhjaga chiaseemneid
2 tl kookoshelbeid
keefirit või petti

Peale:
2-4 sl müslit
marju, mett

Pane banaanid kahte klaasi ja püreesta kahvliga. Lisa kaneel, chiaseemned ja kookoshelbed. Vala klaasidesse keefir, jättes umbes 1-2 cm ulatuses klaasiäärest vabaks.

Sega kergelt segunemiseks ja tõsta klaasid külmkappi vähemalt pooleks tunniks valmima. Lisa lisa müsli, marjad ja nirista peale pisut mett. Head isu!


8. november 2024

Teesaiakesed sidrunivõidega. 20 minutit ja valmis!


Selles retseptipostituses on peaosaliseks ühed lihtsad saiakesed, mis täidetud magushapuka sidrunivõidega. Valmistamine koos küpsetamisega võtab aega umbes 20 minutit, mistõttu sobivad need valmistamiseks ka kiirel ajal! Mulle meeldib nende väljanägemine, kergelt läikega ja tõeliselt mahlase olemusega küpsetised, mis näevad kohvilaual väga head välja. 


Nende teesaiakeste valmistamiseks on sul tegelikult vaja nii vähe komponente. Üheks staariks on siin sidrunivõie – see on täidis, mis kindlasti nendest saiakestest puududa ei tohi. Retseptis kasutasin Robertsons sidrunivõiet, mis on kergelt marmelaadise tekstuuriga. Kindlasti erineb see kodutehtud variandist, kuid seesama sidrunivõie sobib suurepäraselt erinevatesse küpsetistesse ja kookidesse. Ma kujutan ette, et küpsisekoogis ühe vahekihina on see kindlasti imehea ...või siis rullbiskviidis, küpsiste täidises, purukoogis. Sedasama sidrunivõiet leiab lihtsasti Stockmannist, suurematest Selveritest ja Delice kauplustest ja ka Rõõmu Kaubamajast (Keilas). 

Seda võiet on hea kasutada seesuguste pirukate küpsetamisel, kuna küpsemisel ei valgu võie niivõrd laiali. Muidugi on õnnestumiseks vajalik, et taina keskosa saab klaasi abil korralikult alla surutud. Täidist tuleks panna mitte liialt palju, et see kõik laiali voolaks, samas ka mitte liiga vähe, sest muidu hakkab taina keskosa lihtsasti kerkima. Üks supilusikatäis on minu arvates täpselt paras kogus. Ka lõpptulemus ei jää siis liialt vänge ja magus. Muidugi, kui on soovi, siis võib enne sidrunivõide lisamist määrida tainapõhjale pisut vanilliga maitsestatud kohupiima. Nii saad lõpptulemuseks mõnusa kohupiima-sidrunivõide koosluse. Ühesõnaga soovitan katsetada ja proovida, peaaesi, et täidis oleks pigem paksemapoolsem, et laialivalgumist vältida. 

Ja kui küpsetised on kergelt jahtunud, siis nirista neile peale sidruniglasuur. Äsja ahjust tulnud pirukal hakkab glasuur kiiresti sulama, mistõttu võiks vähemalt 10 minutit oodata enne glasuuri lisamist. Muidugi on värsked marjad sellistel pirukatel imehead, seega võib neid ka lisada:)

Kogus: 8 tk
Valmistamisaeg: 20 min

500 g pärmi-lehttainast
1 purk Robertsons sidrnuvõiet
1 muna (pealt määrimiseks)

Sidruniglasuur:
75 g tuhksuhkrut
sidrunist pressitud mahla

Lõika pärmi-lehttainas pikemast küljest 8ks pikaks ribaks. Keeruta tainaribad keerdu. Keera iga riba rulli saiakeseks, tõsta ahjuplaadile. Suru klaasiga taina keskele (sinna läheb täidis). Määri taina ääred kokku lahtiklopitud munaga ja keskele sidrunivõie (ca 1 sl saiakese kohta). Küpseta pöördõhurežiimil 180 kraadi juures ca 13-15 minutit.

Glasuuri valmistamiseks pane tuhksuhkur kaussi, lisa nii palju sidrunimahla, et segu tuleks kergelt voolav. Selle suhkrukoguse juures kulub veidi vähem, kui poole sidruni mahl. Nirista glasuur jahtununud saiakestele! 

  


     

Retsept valmis koostöös ettevõttega MAIC Kaubanduse AS!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails