23. november 2024

Tiramisu jäätisekook

Veidi teistmoodi jäätisekook, kus märksõnaks on tiramisu maius. Sellest inspireerituna see külm maius valmiski. Seda kooki täiustab mõnus vahukoore-toorjuustukate. Sisemuses rõõmustavad sööjaid aga kohviga immutatud savoiard küpsised ning mandlilikööri ja vahukoorega täiustatud vanillijäätis.

Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 20 minutit

1 liiter vanillijäätist
1 dl vahukoort
2 sl Amaretto mandlilikööri
150 g Savoiard küpsiseid

Küpsiste immutamiseks:
1 dl kanget kohvi
1 tl tuhksuhkrut

Kate:
1 dl vahukoort
toasooja toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
kakaopulbrit

Pane jäätis kaussi ning sega lahti. Vahusta koor vahule ja lisa segades jäätisele. Sega juurde ka mandliliköör. Vooderda keeksivorm toidukilega ning tõsta pool jäätisesegust vormi. Immutamiseks sega kohv ja suhkur omavahel ning kasta küpsised kohvisegusse. Tõsta küpsised vormi ühekordse kihina. Kata ülejäänud jäätiseseguga ning laota taas peale kohviseguga immutatud küpsised. Suru pisut küpsistele peale, et need jäätisesegusse paremini kinnituksid. Tõsta jäätisekook sügavkülma tahenema vähemalt 6 tunniks. Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor vahule, sega toorjuust kausis lahti ja sega juurde vahukoor. Lisa maitseks vanillisuhkrut.

Tõsta jäätisekook vormist nii, et alumine pool jääks nüüd ülemiseks. Kata kook vahukooreseguga, raputa peal kakaopulbrit ning serveeri!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails