Veidi teistmoodi jäätisekook, kus märksõnaks on tiramisu maius. Sellest inspireerituna see külm maius valmiski. Seda kooki täiustab mõnus vahukoore-toorjuustukate. Sisemuses rõõmustavad sööjaid aga kohviga immutatud savoiard küpsised ning mandlilikööri ja vahukoorega täiustatud vanillijäätis.
Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 20 minutit
1 liiter vanillijäätist
1 dl vahukoort
2 sl Amaretto mandlilikööri
150 g Savoiard küpsiseid
Küpsiste immutamiseks:
1 dl kanget kohvi
1 tl tuhksuhkrut
Kate:
1 dl vahukoort
toasooja toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
kakaopulbrit
Pane
jäätis kaussi ning sega lahti. Vahusta koor vahule ja lisa segades
jäätisele. Sega juurde ka mandliliköör. Vooderda keeksivorm toidukilega
ning tõsta pool jäätisesegust vormi. Immutamiseks sega kohv ja suhkur
omavahel ning kasta küpsised kohvisegusse. Tõsta küpsised vormi
ühekordse kihina. Kata ülejäänud jäätiseseguga ning laota taas peale
kohviseguga immutatud küpsised. Suru pisut küpsistele peale, et need
jäätisesegusse paremini kinnituksid. Tõsta jäätisekook sügavkülma
tahenema vähemalt 6 tunniks. Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor
vahule, sega toorjuust kausis lahti ja sega juurde vahukoor. Lisa
maitseks vanillisuhkrut.
Tõsta jäätisekook vormist nii, et
alumine pool jääks nüüd ülemiseks. Kata kook vahukooreseguga, raputa
peal kakaopulbrit ning serveeri!
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar