20. detsember 2024

Üks mõnus oa-kartulisalat

See salat on ideaalne pidulauale ning arvestades eesolevaid pühi, siis ka jõululauale sobib see oa-kartulisalat imehästi. Mulle meeldib selle lihtne olemus, kus vähestest komponentidest saab kokku üks maitsev salat. Kusjuures, see salat on lihata, koosnedes kartulitest, ubadest, riivjuustust ja munadest.

Kastmes selles salatis on majonees, kasutasin Hellmann´s majoneesi, mis on tuntud oma kreemise olemuse poolest. See annab salatile ka täiendavat maitset. Soovi korral võid aga lisada maitseks ka pisut sojakastet ja sinepit, et salatile täiendavalt veidi särtsu juurde anda. Majoneesi lisasin ma 500 ml ja serveerisin seda koheselt. Kui lased salatil enne serveerimist seista, siis lisa täiendavalt majoneesi, et algset mahlasust saavutada. Majoneesina võid kasutada ka lahjemat versiooni või siis kasutada hoopiski veganmajoneesi.

Erilisi soovitusi selle salati valmistamiseks ei ole. Kui Sul leidub kodus aga ube, siis võid selle salati tarbeks need ise valmis keeta. Sellisel juhul soovitan oad eelnevalt likku panna, keeta ja valmimise lõpus lisada soola. Muidu ei kee oad soovitult pehmeks. Loomulikult võib minna lihtsamat teed ja kasutada salatis konservube.

PS! Videõpetust selle salati valmistamisest näed minu instagramist: VAJUTA SIIA!

Kogus:10le
Valmimisaeg: 35 minutit

800 g kartuleid (koorimata kogus)
3 keedetud muna
2 purki (2x400g) (punaseid) ube
200 g riivitud juustu
ca 500 ml Hellmann´s majoneesi
3 sl tilli
soola, pipart

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees valmis. Tükelda kartulid ja munad. Sega kõik komponendid omavahel kokku ja maitsesta.

Postitus valmis koostöös ettevõttega Hellmanns.

12. detsember 2024

Suitsukana-juustustritsel

Üks eriti mõnus stritsliretsept suitsukana, juustu, tilli ja veidikese trühvliõliga. Ma võin tõesti kinnitada, et see maitseb nii hästi! Kui soovid vaadata selle stritsli valmistamist videoretseptina, siis vaata õpetust minu instagramist: vajuta siia!


Valmisamisaeg: 35 minutit
Kogus: 1 stritsel, jagub 5-8le

500 g pärmi-lehttainast
125 g sulatatud juustu
125 g riivjuustu
200 g suitsutatud broilerikintsuliha
1 sl hakitud tilli
1 tl trühvliõli (soovi korral)
musta pipart
1 lahtiklopitud munakollane (peale)

Laota tainas laiali, määri peale sulatatud juust. Selle pealt raputa riivitud juust, suitsukanatükid ja till. Lisa maitseks trühvliõli ja musta pipart. Rulli tainast pikemast servast kokku ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ühenda see omavahel rulliks ja tee kääriga sisse sügavamad lõiked, et moodustuksid n-ö viilud. Pööra  tekkinud viilud lõikepoolega ülespoole. Piserda stritsel üle munaga ja küpseta seda 200 kraadi juures 15-20 minutit. Soovi korral raputa peale seesamiseemneid.