Need jõulukoogid on suurepärane idee jõululauale. Muul ajal võid piparkookide asemel kasutada tavalist muretainast. Kuuskedest koogikeste valmistamiseks kasutasin Ikea Lättbakad vorme, mille puhul on tegemist on ümmarguste koogivormide komplektiga (hinnaks vaid 4,49€/5tk).
Soovitan koogikesed valmis teha päev enne serveerimist, nii jõuavad piparkoogikihid mõnusalt pehmeneda ja nii sulandub pistaatsiakreem ühtasemini piparkoogiketastega kokku. See pistaatsiakreem on muidugi ise omaette nähtus tänu oma ehedale maitsele. Kasuta kindlasti õiget ja ehtsat pistaatsiapastat - nii saavutad selle kõige õigema ja parema lõpptulemuse.
Kogus: 4 koogikest
Valmistamisaeg: 20 min
piparkoogitainast
Pistaatsiakreem:
200 g toasooja toorjuustu
150 g kohupiimapastat
75 g valget šokolaadi, sulatatuna
2-3 tl pistaatsiapastat
1 tl vanillisuhkrut
1 dl vahukoort
tuhksuhkrut (maitse järgi)
Lõika Lättbakad või muude ümmarguste vormide abil piparkoogitainast välja 4x4 erineva suurusega ketast. Küpseta need ahjus valmis ja lase jahtuda.
Kreemi valmistamiseks sega omavahel 5 esimest komponenti, lisa vahustatud koor ja maitse järgi suhkrut. Lase jahedas ca 30min taheneda. Pritsi läbi pritskoti piparkoogiringide vahele valmistatud pistaatsiakreem. Üks koogike koosneb neljast piparkoogikettast. Ongi valmis!
Postitus sündis koostöös Ikeaga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar