23. jaanuar 2025

Mahlane krevetipirukas (skageni võiku ainetel)

Ma usun, et see pirukas meeldib paljudele. Ma olen taolises stiilis eelküpsetatud põhjaga pirukaid teinud varemgi, aga seesuguse täidisega on see esmakordne. Sõin hiljuti ühes kohvikus skageni võileiba ning sedasorti krevettidest pungil võileivakate on ju imehea. Rohkelt krevette, sulatatud juustu, majoneesi ja veel mõned lisandid, mis kõik kuhjatud eelküpsetatud juustuse kattega pirukapõhjale. No ütleme nii, et see maitseb suurepäraselt ja on kindlasti kõikide mereannifännide lemmik. Hea pakkuda külalistele ja sobib ka argipäeval niisama valmistamiseks. See valmib vähese ajaga ning sobib söömiseks koheselt. 
 

Selles pirukas võtavad peaosalise rolli krevetid. Kasutasin piruka valmistamiseks Marwi soolvees krevette. Kuna mulle meeldib nendega kindlasti mitte koonerdada, siis ühte pirukasse läks kaks karpi krevette. Ühe karbitäie nõrutatud krevette segasin täidisesse ja teise karbi krevette laotasin kõige peale. Oli meeldivalt piisav:) PS! Marwi kaubamärgi alt leiab vägagi meeldivas valikus erinevaid mereande. Kui Sa soovid tutvuda täpsema tootevalikuga, siis külasta kodulehte: jpfoods.eu/et/marwi
 

Kasutasin pärmi-lehttainast, seda läheb umbes 300 g. Seega on kõige arukam võtta ühes tükis juba valmis rullitud tainas, millest siis lõigata piruka tarbeks 300 g jupp. Sellest samast saadki valmistada krevetipiruka. Ülejäänud tainast tee näiteks kaneeli- või kardemonirulle. Rohkem ei teagi miskit soovitada, kui vaid ... mõnusat pirukategu!

Kogus: 1 pirukas, millest saab 8 pirukaruutu.
Valmimisaeg: 25 minutit

Pirukapõhi:
300 g pärmi-lehttainast
4 sl sulatatud juustu
50 g riivjuustu
1 munakollane (määrimiseks)

Täidis:
1 karp (300g) krevette soolvees (Marwi)
2 sl majoneesi
100 g sulatatud juustu
2 sl tilli, hakituna
1 sidruni riivitud koor
u 1 sl sidrunist pressitud mahla
2 sl hapukoort
soola, pipart

Peale:
1 karp (300g) krevette soolvees (Marwi)
kalamarja, tilli, sidruniviile

Laota valmisrullitud tainas tööpinnale ja tee sellesse noaga mööda ääri sisselõige (umbes 2 cm laiuselt), ilma tainast läbi lõikamata. Määri need ääred lahtiklopitud munakollasega. Seejärel määri taina keskmine osa kokku sulatatud juustuga ja raputa peale riivitud juustu. Küpseta pirukapõhja 180 kraadi juures umbes 12-15 minutit.

Samal ajal pane kaussi 1 karp nõrutatud krevette, lisa ülejäänud ained ja sega segamini. Maitsesta! Laota täidis küpsenud pirukapõhjale (ääred jäta katmata). Laota peale veel 1 karp nõrutatud krevette. Lisa kaunistuseks peale kalamarja, tilli ja sidruniviile. 


Postitus valmis koostöös ettevõttega JP Foods.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails