Ma usun, et
see pirukas meeldib paljudele. Ma olen taolises stiilis eelküpsetatud
põhjaga pirukaid teinud varemgi, aga seesuguse täidisega on see
esmakordne. Sõin hiljuti ühes kohvikus skageni võileiba ning sedasorti
krevettidest pungil võileivakate on ju imehea. Rohkelt krevette,
sulatatud juustu, majoneesi ja veel mõned lisandid, mis kõik kuhjatud
eelküpsetatud juustuse kattega pirukapõhjale. No ütleme nii, et see
maitseb suurepäraselt ja on kindlasti kõikide mereannifännide lemmik.
Hea pakkuda külalistele ja sobib ka argipäeval niisama valmistamiseks.
See valmib vähese ajaga ning sobib söömiseks koheselt.
Selles
pirukas võtavad peaosalise rolli krevetid. Kasutasin piruka
valmistamiseks Marwi soolvees krevette. Kuna mulle meeldib nendega
kindlasti mitte koonerdada, siis ühte pirukasse läks kaks karpi
krevette. Ühe karbitäie nõrutatud krevette segasin täidisesse ja teise
karbi krevette laotasin kõige peale. Oli meeldivalt piisav:) PS! Marwi
kaubamärgi alt leiab vägagi meeldivas valikus erinevaid mereande. Kui Sa
soovid tutvuda täpsema tootevalikuga, siis külasta kodulehte: jpfoods.eu/et/marwi
Kasutasin
pärmi-lehttainast, seda läheb umbes 300 g. Seega on kõige arukam võtta
ühes tükis juba valmis rullitud tainas, millest siis lõigata piruka
tarbeks 300 g jupp. Sellest samast saadki valmistada krevetipiruka.
Ülejäänud tainast tee näiteks kaneeli- või kardemonirulle. Rohkem ei teagi miskit soovitada, kui vaid ... mõnusat pirukategu!
Kogus: 1 pirukas, millest saab 8 pirukaruutu.
Valmimisaeg: 25 minutit
Pirukapõhi:
300 g pärmi-lehttainast
4 sl sulatatud juustu
50 g riivjuustu
1 munakollane (määrimiseks)
Täidis:
1 karp (300g) krevette soolvees (Marwi)
2 sl majoneesi
100 g sulatatud juustu
2 sl tilli, hakituna
1 sidruni riivitud koor
u 1 sl sidrunist pressitud mahla
2 sl hapukoort
soola, pipart
Peale:
1 karp (300g) krevette soolvees (Marwi)
kalamarja, tilli, sidruniviile
Laota
valmisrullitud tainas tööpinnale ja tee sellesse noaga mööda ääri
sisselõige (umbes 2 cm laiuselt), ilma tainast läbi lõikamata. Määri
need ääred lahtiklopitud munakollasega. Seejärel määri taina keskmine
osa kokku sulatatud juustuga ja raputa peale riivitud juustu. Küpseta
pirukapõhja 180 kraadi juures umbes 12-15 minutit.
Samal ajal pane kaussi 1 karp nõrutatud krevette, lisa ülejäänud ained ja sega segamini. Maitsesta! Laota täidis küpsenud pirukapõhjale (ääred jäta katmata). Laota peale veel 1 karp nõrutatud krevette. Lisa kaunistuseks peale kalamarja, tilli ja sidruniviile.
Samal ajal pane kaussi 1 karp nõrutatud krevette, lisa ülejäänud ained ja sega segamini. Maitsesta! Laota täidis küpsenud pirukapõhjale (ääred jäta katmata). Laota peale veel 1 karp nõrutatud krevette. Lisa kaunistuseks peale kalamarja, tilli ja sidruniviile.
Postitus valmis koostöös ettevõttega JP Foods.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar