20. veebruar 2025

Täidetud kartulid sinihallitusjuustu ja rannakarpidega

Kui Sa pole ammu täidetud kartuleid valmistanud, siis soovitan selle valmistamise kindlasti ette võtta. Tuleb tunnistada, et sedasorti roa puhul on tegemist ühe lõpmata mõnusa mugavustoiduga, mida võid valmistada mistahes ajal. Sobib sama hästi nii argipäevaks kui ka pidupäevaks peolauale.

Mis selle toidu puhul veel hea – täidise saad kokku segada vastavalt oma maitsemeeltele või sellele, mis parasjagu külmkapis ärakasutamist vajab. Mina valmistasin lihtsa hapukoorest ja sinihallitusjuustust valmiva täidise, millel lisandiks peal tšillise ja küüslauguse mekiga rannakarbid. Ohhh juudas küll, kui hea kombo see on. Mõelge ise – ahjus soola ja oliiviõliga küpsetatud kartul, millel lisandiks kergelt sidruniga maitsestatud hapukooretäidis ning mida katavad maitserohked rannakarbid. Imeline! Kui soovid, siis võid tegelikult ka täidisesse segada juurde pisut rannakarpe. Mina eelistan isiklikult seda varianti, kus rannakarbid laiuvad kõige peal, aga kõik oleneb maitsemeeltest. Ja nne täidise lisamist soovitan kartulitesse lisada ka veidi võid ja soola. Või teeb lõppmaitse veelgi rikkalikumaks!

Pean mainima, et kui valmistad täidist, siis maitsesta see korralikult,vajadusel võid pisut juurde segada ka rannakarpidest järgijäävat marineerimisvedelikku.

PS! Eelnevalt marineeritud rannakarbid leiad kauplustest Marwi kaubamärgi alt Selveri, Rimi ja Prisma kauplustest. Sedasorti rannakarbid on juba eelnevalt kõik ilusti puhastatud ja maitsestatud, mistõttu on neid väga mugav kasutada ka pasta valmistamisel, salatites, suppides või lisandiks võileibadel. 

Kui soovid vaadata seda retsepti videoõpetusena, siis leiad selle retseptivideo minu instagramist SIIT!

Kogus: 4 tk
Valmimisaeg: 15 minutit + küpsemisaeg 1 tund

4 suuremat kartulit
oliiviõli
(mere)soola

Täidis:
125 g hapukoort
2 sl tilli
50 g sinihallitusjuustu (murendatud või riivitud)
1 sidruni riivitud koor
1-2 tl kappareid
soola, pipart, suhkrut

Peale:
1 pk Marwi rannakarpe tšilli-küüslaugu
kappareid
tilli
soola, pipart

Puhasta kartulid (ära koori!) ja tõsta ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli ja raputa peale parajas koguses soola. Keeruta kartuleid vormi, et kõik saaks õliseguga kokku. Küpseta kartuleid 200 kraadi juures umbes 1 tund või seni kuni need on pehmed ja pealt kuldpruunid.

Vahepeal valmista täidis, selleks pane kõik komponendid järgemööda kaussi, maitsesta soola, pipra ning suhkruga ja sega ühtlaseks.

Küpsenud kartulitele tee noaga peale risti sisselõige. Suru kartulitele, et läbi ristlõike tekiks ruum täidise lisamiseks (võid soolaga maitsestada ka kergelt kartuli seest ja lisada soovi korral võid). Aseta kartulitesse valmistatud täidis, lisa katteks peale rannakarpe, pisut kappareid ja tilli. Raputa peale soola ja pipart. Serveeri!

Postitus valmis koostöös ettevõttega JP Foods.


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails