Kui Sa pole ammu täidetud kartuleid valmistanud, siis soovitan selle valmistamise kindlasti ette võtta. Tuleb tunnistada, et sedasorti roa puhul on tegemist ühe lõpmata mõnusa mugavustoiduga, mida võid valmistada mistahes ajal. Sobib sama hästi nii argipäevaks kui ka pidupäevaks peolauale.
Mis selle toidu puhul veel hea – täidise
saad kokku segada vastavalt oma maitsemeeltele või sellele, mis
parasjagu külmkapis ärakasutamist vajab. Mina valmistasin lihtsa
hapukoorest ja sinihallitusjuustust valmiva täidise, millel lisandiks
peal tšillise ja küüslauguse mekiga rannakarbid. Ohhh juudas küll, kui
hea kombo see on. Mõelge ise – ahjus soola ja oliiviõliga küpsetatud
kartul, millel lisandiks kergelt sidruniga maitsestatud hapukooretäidis
ning mida katavad maitserohked rannakarbid. Imeline! Kui soovid, siis
võid tegelikult ka täidisesse segada juurde pisut rannakarpe. Mina
eelistan isiklikult seda varianti, kus rannakarbid laiuvad kõige peal,
aga kõik oleneb maitsemeeltest. Ja nne täidise lisamist soovitan kartulitesse lisada ka veidi võid ja soola. Või teeb lõppmaitse veelgi rikkalikumaks!
Pean mainima, et kui valmistad
täidist, siis maitsesta see korralikult,vajadusel võid pisut juurde
segada ka rannakarpidest järgijäävat marineerimisvedelikku.
PS!
Eelnevalt marineeritud rannakarbid leiad kauplustest Marwi kaubamärgi
alt Selveri, Rimi ja Prisma kauplustest. Sedasorti rannakarbid on juba
eelnevalt kõik ilusti puhastatud ja maitsestatud, mistõttu on neid väga
mugav kasutada ka pasta valmistamisel, salatites, suppides või lisandiks
võileibadel.
Kui soovid vaadata seda retsepti videoõpetusena, siis leiad selle retseptivideo minu instagramist SIIT!
Kogus: 4 tk
Valmimisaeg: 15 minutit + küpsemisaeg 1 tund
4 suuremat kartulit
oliiviõli
(mere)soola
Täidis:
125 g hapukoort
2 sl tilli
50 g sinihallitusjuustu (murendatud või riivitud)
1 sidruni riivitud koor
1-2 tl kappareid
soola, pipart, suhkrut
Peale:
1 pk Marwi rannakarpe tšilli-küüslaugu
kappareid
tilli
soola, pipart
Puhasta
kartulid (ära koori!) ja tõsta ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli ja
raputa peale parajas koguses soola. Keeruta kartuleid vormi, et kõik
saaks õliseguga kokku. Küpseta kartuleid 200 kraadi juures umbes 1 tund
või seni kuni need on pehmed ja pealt kuldpruunid.
Vahepeal
valmista täidis, selleks pane kõik komponendid järgemööda kaussi,
maitsesta soola, pipra ning suhkruga ja sega ühtlaseks.
Küpsenud
kartulitele tee noaga peale risti sisselõige. Suru kartulitele, et läbi
ristlõike tekiks ruum täidise lisamiseks (võid soolaga maitsestada ka
kergelt kartuli seest ja lisada soovi korral võid). Aseta kartulitesse
valmistatud täidis, lisa katteks peale rannakarpe, pisut kappareid ja
tilli. Raputa peale soola ja pipart. Serveeri!
Postitus valmis koostöös ettevõttega JP Foods.
Kommentaare ei ole :
Postita kommentaar