14. märts 2025

Eriline apelsinikeeks ... majoneesiga

Keeksifännid peavad seda küpsetist kindlasti proovima. See on õhuline, pehme ja apelsinine. Kusjuures, kui sööjad kuulevad, et selle valmistamiseks on kasutatud majoneesi, siis keegi ei seda ei usu. Majonees lisab sellele küpsetisele õhulisust ja pehmust ning toob eriti hästi esile apelsinise maitse. Kui üldjuhul sisaldavad keeksiretseptid tavaliselt parajas koguses võid, siis siinses retseptis seda kasutatud ei ole. Mulle maitseb see keeks oma lihtsa ja klassikalise maitse poolest ja ma usun, et palju keesisõbrad nõustuvad minuga – lihtsates maitsetes peitub võlu. 

Selles retseptis kasutasin ma Tarplani „Peakoka majoneesi”. See asendab võid ning muudab lõpptulemuse meeldivalt mahlaseks ja kohevaks. Ei pea pelgama, et magusas küpsetises on kasutusel majonees. Lõppmaitses majoneesi maitset tunda ei ole, sest majonees on vajalik just sobiva tekstuuri andmiseks küpsetisele. 

See keeks on maitsev koheselt, kuid ei kaota oma mahlasust ka järgmiseks päevaks. Pigem on see keeks järgmisel päeval veidi isegi mahlasem. Lisaboonusena on tegemist väga lihtsasti valmiva küpsetisega, mille retsept nõuab vaid asjade kokkusegamist!

Vaata minu instagramist ka selle apelsinikeeksi retseptivideot: vajuta siia!

Mitmele: kuuele-kaheksale
Valmistamisaeg: 10 min + küpsemisaeg u 55 min

200 g suhkrut
175 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 tl vanillisuhkrut
225 g majoneesi
125 ml piima
2 muna
1 apelsini riivitud koor

Glasuur
4 sl tuhksuhkrut
apelsinist pressitud mahla

Sega kuivained omavahel. Pane majonees ja piim kaussi ja klopi ühtlaseks. Lisa majoneesisegule kuivained, lisa munad, apelsinikoor ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi(mahutavusega 1,5l) ja küpseta pöördõhurežiimil 175 kraadi juures 50-60 minutit.

Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkrule tasapisi juurde apelsinimahl, kuni saavutad kergelt voolava segu. Nirista glasuur keeksile. Kaunista ja serveeri.

Retsept valmis koostöös Tarplani Kaubanduse OÜ!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails