6. märts 2025

Pudingu-kohupiimakook

Lubagem esitleda üht kooki, mis on kerge, mahe ja lausa sõltuvusttekitavalt maitsev. Tegemist on küpsetamata koogikesega, kus tummise küpsisepõhja peal laiub 2 mahlast täidisekihti. Esimeseks kihiks on valgest šokolaadist ja vaarikapüreest valmistatud kohupiimatäidis, mida omakorda katab maitsev vaarika-mascarpone puding. Kõik kokku on üks ideaalne maitsete kombo, mille lõpptulemusel on see koogike meeldivalt kerge ja õhuline. 

Retseptis kasutatud vaarika-mascarpone puding on Valio üks uusimaid tooteid. Maitselt meenutab see puding kõige positiivsemas mõttes miskipärast pisut lapsepõlve oma magusa maitse ja täidlase olemusega. Mulle tuli seda pudingut proovides esmalt meelde pingviinijäätis! Ühesõnaga on tegemist vägagi mõnus pudinguga, mis sobib sellistesse küpsetamata kookidesse suurepäraselt, samuti aga ka lisandiks (jäätise asemel) õuna- šokolaadikoogile või klassikalisele keeksile.

PS! Selle koogi võid julgelt 2 päeva enne serveerimist valmis teha.

Mitmele: 10le
Valmistamisaeg: 30 minutit + tahenemisaeg ööpäev

Põhi:
300 g digestive küpsiseid
näpuotsatäis kaneeli
125 g võid, sulatatuna
2 sl hapukoort

Täidis:
150 g valget šokolaadi
300 g kohupiimapastat
50 g vaarika toormoosi
2 pk (460g) Valio vaarika-mascarpone pudingut
2 želatiinilehte
1 sl vett

Purusta küpsised peeneks puruks. Lisa kaneel, või, hapukoor ja sega ühtlaseks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø22cm) põhja ja äärtele.

Täidise valmistamiseks sulata šokolaaditükid veevannil, sega ühtlaseks. Sega omavahel kohupiim ja toormoos, lisa segades sulašokolaad. Laota täidis koogipõhjale ja tõsta kook külmkappi.

Sega puding kausis lahti. Pane želatiinilehed külma vette paisuma umbes 7 minutiks. Seejärel pane kaussi 1 sl keevat vett. Pigista želatiinilehed käte vahel kuivemaks ja tõsta keevasse vette. Sega kiirelt lahustumiseni. Tõsta paar lusikatäit pudingut želatiinisegusse temperatuuride ühtlustamiseks. Seejärel sega želatiinisegu ülejäänud pudinguga. Laota pudingutäidis koogile kõige peale. Tõsta kook külmkappi ja lase taheneda vähemalt järgmise päevani. Kaunista ja serveeri.

Retsept valmis koostöös Valioga!


Kommentaare ei ole :

Postita kommentaar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails